Credit Agricole – najlepszy bank wg Gazety Bankowej
Credit Agricole Bank Polska został uznany za Najlepszy Bank Roku 2018 w rankingu miesięcznika Gazeta Bankowa. Bank doceniono za dynamikę wzrostu, strukturę portfela i efektywność.
2019-06-28, 13:16

Credit Agricole Bank Polska zwyciężył w kategorii Mały i Średni Bank Komercyjny. Prezes banku, Piotr Kwiatkowski, został również nominowany do tytułu Bankowego Managera Roku i decyzją kapituły znalazł się w gronie pięciu finalistów konkursu.

- To bardzo miłe uczucie odbierać nagrodę w imieniu banku, który nie jest może największy na rynku, ale stara się być najlepszy. I w którym wsłuchiwanie się w potrzeby klienta, budowanie zaangażowanej społeczności pracowników oraz społeczna odpowiedzialność biznesu są podstawami strategii działania. Jak widać strategia działa, bo i efekty biznesowe są dobre i branża nas zauważa - powiedział prezes CABP Piotr Kwiatkowski.

Najlepszy Bank to najstarszy konkurs „Gazety Bankowej” - tegoroczna edycja była już 27. z kolei. Banki uczestniczące w konkursie wypełniały ankietę, w której informowały o swoich danych finansowych, parametrach opisujących kondycję banku.

Przypomnijmy, że to już kolejna nagroda, jaką Credit Agricole Bank Polska otrzymał w ciągu ostatniego miesiąca. Wcześniej bank nagrodzony został Portfelem Wprost, za najlepiej zabezpieczoną aplikację mobilną, tytuł Innowatora Bankowości od Związku Banków Polskich, a także nagrodę Golden Arrow za najlepszą kampanię reklamową.