Rozwój współpracy – Grupa Credit Agricole i Lemken
Spółki Grupy Credit Agricole w Polsce stawiają na współpracę i rozwijają synergię. Dotychczasowa oferta leasingu Europejskiego Funduszu Leasingowego dla klientów Lemken powiększyła się o propozycje banku Credit Agricole. Od lutego mogą oni sfinansować zakup maszyn również kredytem inwestycyjnym i pomostowym.
2018-02-20, 15:30

Lemken to czołowy dostawca profesjonalnego sprzętu rolniczego na świecie.  Przygotowuje on  innowacyjne i wysokiej jakości rozwiązania do uprawy roli, wysiewu i ochrony roślin.

EFL współpracuje z firmą Lemken już od wielu lat , teraz od lutego we współpracę włączył się bank Credit Agricole. Klientom Lemken proponuje sfinansowanie zakupu maszyn kredytem inwestycyjnym oraz pomostowym na finansowanie VAT i dotacji  zakupywanej maszyny.

Bank od wielu lat specjalizuje się w finansowaniu rolnictwa. Współpracuje z wieloma renomowanymi markami produkującymi sprzęt rolniczy, a także z producentami żywności. Nowa oferta pomoże klientom w rozwoju swoich gospodarstw bez angażowania dodatkowych środków i czasu. Mobilni doradcy Agro CABP dopełnią wszelkich formalności w gospodarstwie klienta.

EFL SA jest największą firmą leasingową w Polsce. Spółka działa na rynku od 25 lat i przez wszystkie lata jest liderem branży leasingowej w Polsce. Spółka oferuje szeroki pakiet produktów: leasing, pożyczkę, wynajem długoterminowy, ubezpieczenia i faktoring. Współpracuje z najbardziej liczącymi się producentami i dostawcami maszyn, urządzeń, pojazdów oraz innych środków trwałych.