Bank Credit Agricole szkoli liderów NGO
Wolontariusze z Banku Credit Agricole przeprowadzili warsztaty kompetencyjne dla przedstawicieli organizacji pozarządowych. Wydarzenia odbyły się we współpracy z Fundacją Laboratorium Odpowiedzialnego Biznesu.
2018-06-11, 13:37

Działacze trzeciego sektora wzięli udział w szkoleniach przygotowanych przez wolontariuszy-trenerów z banku Credit Agricole. Podczas dwóch dni spotkań mogli oni zwiększyć swoje kompetencje, niezbędne do efektywnego zarządzania projektami. Warsztat „Zapobieganie manipulacjom” umożliwił poznanie reguł i technik wywierania wpływu i manipulacji. Jednocześnie pokazywał w jaki sposób te techniki wykorzystywane są w mediach oraz reklamie i koncentrował się na skutecznym zapobieganiu manipulacji. Spotkanie pt. „Podnoszenie własnej efektywności poprzez zmianę przekonań wewnętrznych” pozwoliło dowiedzieć się uczestnikom, jak przekształcić uciążliwe nawyki myślenia, jak bronić się przed wewnętrznym krytykiem i jak działać efektywniej.

Szkolenia przeprowadzone zostały w ramach Akademii Rozwoju Lidera Społecznego, cyklu wspólnych działań z Fundacją Laboratorium Odpowiedzialnego Biznesu. W dwóch dniach warsztatowych wzięło udział 24 przedstawicieli organizacji pozarządowych z Dolnego Śląska. Współpraca banku Credit Agricole z Fundacją trwa od 2015 r.: wspólnie organizowane są warsztaty zwiększające kompetencje osób działających w NGO’s oraz konferencje skoncentrowane na zagadnieniu odpowiedzialnego biznesu.