Studencie, odkryj swój potencjał z Credit Agricole!
Bank Credit Agricole po raz kolejny wita rok akademicki wraz ze studentami polskich uczelni. Właśnie rusza program MAKSYMALNI, który pomaga studentom odkryć swój potencjał i zdobyć pierwszą pracę. Tym razem bank odwiedzi 13 uczelni wyższych w dziewięciu miastach Polski.
2018-10-10, 15:06

Program MAKSYMALNI jest kontynuacją znanego projektu banku „Świeża Krew do pierwszej pracy” i ma na celu wsparcie młodych osób w ich pierwszych zawodowych krokach oraz pomoc w odkrywaniu  własnego potencjału.

- W jesiennej edycji naszego programu skupiamy się na tym, co najważniejsze dla młodego człowieka, czyli na: rozwoju osobistym, poszukiwaniu pasji, odkrywaniu własnego potencjału, a także dążeniu do samodoskonalenia. Wychodzimy z założenia, że dla młodych równie istotny jest rozwój osobisty, jak i zawodowy, a także sukces finansowy. To właśnie te trzy obszary stały się ideą i jednocześnie motywem przewodnim tegorocznych eventów – tłumaczy Marcin Jagodziński, dyrektor Departamentu zarządzania segmentami, daily banking oraz produktami oszczędnościowymi w Credit Agricole.

Bank organizuje 19 wydarzeń na 13 wyższych uczelniach w całej Polsce (szczegóły w tabelce poniżej). Na każdej uczelni pojawi się wioska podzielona na trzy strefy. W Strefie Zawodowej można dowiedzieć się czegoś o sobie i zbadać swój potencjał osobisty i zawodowy. Uczestnicy mogą wypełnić test kompetencji, dzięki któremu dowiedzą się w jakich obszarach są mocni, a nad czym powinni jeszcze pracować. W tej strefie można też porozmawiać z specjalistą HR i dowiedzieć się, czego od studentów wymagają potencjalni pracodawcy.

W Strefie Finansowej można otworzyć Konto dla Ciebie MOVE! oraz zapoznać się ze skutecznymi metodami oszczędzania, w tym z ofertą Klubu Rabatowego Credit Agricole. Jest też Strefa Rozrywkowa, która zrelaksować się, a przy okazji rozwijać kapitał osobisty. Młodzi ludzie mogą w niej wypełnić zabawny Quiz oraz wyłowić maskotkę-owieczkę z maszyny, w której płaci się żetonami otrzymanymi za każdą rozmowę w pozostałych strefach. Dodatkowo w strefie rozrywkowej dostępna jest też mała kawiarenka z darmową kawą.

Terminy wydarzeń w ramach programu MAKSYMALNI:

Termin    Miasto        Uczelnia

9-11.10  Gliwice        Politechnika Śląska