Credit Agricole i Coface zapraszają na konferencję Country Risk
Bank Credit Agricole i Coface zapraszają na 16. edycję Country Risk Conference. Tegoroczne wydarzenie odbędzie się pod hasłem „Czas zmian, czas odpowiedzialności”.
2021-06-11, 14:49

Konferencje Coface Country Risk poświęcone są ryzykom w międzynarodowych i krajowych transakcjach handlowych oraz wspieraniu bezpiecznego rozwoju i eksportu polskich przedsiębiorstw. Tegoroczna edycja dotyczyć będzie przede wszystkim perspektyw wychodzenia światowej gospodarki z kryzysu spowodowanego pandemią koronawirusa, ale w programie są także prelekcje dotyczące roli biznesu w zapobieganiu kryzysowi klimatycznemu, czy roli mediów w kształtowaniu postaw społecznych i decyzji biznesowych.

- Uznaliśmy, że takie spojrzenie w przyszłość jest jak najbardziej wskazane po kilkunastu miesiącach pandemii, która zmieniła wszystko i wymusiła na nas, obywatelach, konsumentach, pracownikach czy menedżerach, jeszcze większą odpowiedzialność za nasze decyzje i czyny we wszystkich obszarach życia społecznego i biznesu - piszą w zaproszeniu organizatorzy wydarzenia.

Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się 17 czerwca w formie hybrydowej. Uczestnicy będą mogli obejrzeć transmisję na żywo ze studia w sali Hotelu Regent w Warszawie, gdzie zaproszeni goście przedstawią swoje prezentacje. Jednym z prelegentów będzie Jakub Borowski, główny ekonomista Credit Agricole.

Konferencje Coface Country Risk skierowane są do członków zarządów, właścicieli, dyrektorów finansowych i menadżerów działów oceny ryzyka, kontrolingu, czy eksportu i gromadzą przedstawicieli największych polskich firm i eksporterów.

Credit Agricole jest strategicznym partnerem tego wydarzenia od 2010 r. Bank aktywnie angażuje się w pomoc przedsiębiorcom w podejmowaniu decyzji biznesowych dotyczących międzynarodowej ekspansji i poszukiwania nowych zagranicznych rynków zbytu.

- Wspieramy klientów korporacyjnych w finansowaniu handlu, proponujemy rozwiązania minimalizujące ryzyko związane z międzynarodową wymiana handlową i zapewniamy płynność rozliczeń z tytułu kontraktów międzynarodowych. Oferujemy pełną gamę produktów zabezpieczających realizację i finansowanie kontraktów zawartych z zagranicznymi partnerami. Zachęcam do współpracy - przekonuje Romain Revel, dyrektor pionu klientów korporacyjnych w Credit Agricole.

Więcej informacji o konferencji oraz formularz rejestracyjny można znaleźć na stronie: https://countryriskconference.pl/