Płać zbliżeniowo z SwatchPAY! i Xiaomi Pay w Credit Agricole
Klienci banku Credit Agricole mogą już korzystać z nowych płatności mobilnych. SwatchPAY! i Xiaomi Pay pozwalają na szybkie i wygodne transakcje za pomocą zegarków firmy Swatch i Xiaomi z funkcją NFC. Można nimi płacić bez portfela, telefonu czy połączenia z internetem, a także wypłacać gotówkę w bankomatach zbliżeniowych.
2022-05-12, 10:50

Credit Agricole ruszył z kolejnym wdrożeniem systemu płatności mobilnych. Już teraz oprócz Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay i Fitbit Pay, dostępne są usługi SwatchPAY! oraz Xiaomi Pay (dla posiadaczy kart Mastercard). Bank jako jeden z pierwszych na rynku w Polsce, wprowadza dodatkowo SwatchPAY! dla wszystkich swoich użytkowników kart Visa. Usługi te, jak i pozostałe płatności mobilne w Credit Agricole pozostają darmowe.

Ze SwatchPAY! i Xiaomi Pay można płacić wszędzie tam, gdzie są akceptowane płatności zbliżeniowe, w Polsce i na całym świecie. Płatność zegarkiem jest bardzo prosta. Ze SwatchPAY! wystarczy zbliżyć nadgarstek do czytnika kart, a wszelkie płatności do kwoty 100 złotych pozostają bez konieczności podawania kodu PIN. W przypadku Xiaomi Pay należy aktywować ekran i raz na dobę wprowadzić sześciocyfrowy kod.

Aby móc skorzystać z rozwiązania, należy posiadać smartwatch, zegarek lub opaskę z obsługą technologii NFC (Xiaomi: Opaska Mi Smart Band 6 NFC, Smartwatch Xiaomi Watch S1 i S1 Active; Swatch: wszystkie zegarki z funkcją NFC). Następnie pobrać i zainstalować na swoim telefonie odpowiednią aplikację ze sklepu Google Play lub App Store i przejść przez proces dodawania swoich kart płatniczych w tych aplikacjach.

Usługi płatności świadczone są za pośrednictwem dedykowanych aplikacji mobilnych Swatch Pay i Mi Fitness, zainstalowanych na urządzeniu mobilnym użytkownika i dodatkowo sparowanych z zegarkiem/ smartwatchem z funkcją NFC. W przypadku SwatchPAY! możesz realizować transakcje, nawet w momencie wyczerpania baterii zegarka.

SwatchPAY! i Xiaomi Pay umożliwiają bezgotówkowe płatności i szybkie wypłaty gotówki z bankomatów z funkcją zbliżenia, a ich popularność stale wzrasta wraz z naszym bezpieczeństwem i wygodą. Więcej informacji o usługach: https://www.credit-agricole.pl/platnosci-mobilne