Credit Agricole zaprasza na Forum Rynku Spożywczego i Handlu
Które z pandemicznych trendów zostaną z nami na dłużej? Jaki będzie wpływ podatków na rozwój branży alkoholowej? Zmiany trendów konsumenckich a rynek mięsa – rewolucja czy ewolucja? Co skłania konsumentów do sięgania po roślinne produkty? Na te i wiele innych tematów dyskutować będą uczestnicy Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Głównym sponsorem wydarzenia jest bank Credit Agricole.
2021-11-04, 08:27

Forum Rynku Spożywczego i Handlu to największa konferencja poświęcona sektorowi spożywczemu i handlowemu w Polsce. Co roku w debatach biorą udział przedstawiciele kluczowych firm z tego sektora oraz z branży HoReCa: producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, handlowcy, restauratorzy a także decydenci z otoczenia administracyjnego i analitycy. W tym roku impreza odbędzie się stacjonarnie 8 i 9 listopada, w Hotelu Sheraton, w Warszawie.

 

-  Będziemy rozmawiać m.‌in. o żywności w świecie VUCA, o cyfrowej transformacji branży FMCG, o produktach skrojonych na miarę postcovidowych czasów, a także o nowej przyszłości handlu – zachęca Edyta Kochlewska, redaktor naczelna redaktor naczelna portalu Dlahandlu.pl.

 

W bogatym, dwudniowym programie imprezy przewidziane są dwa dni paneli, spotkań i dyskusji, 16 sesji tematycznych, a także rozmowy jeden na jeden. W debatach weźmie udział blisko 100 prelegentów. Jednym z nich będzie Jakub Olipra, starszy ekonomista Credit Agricole specjalizujący się w sektorze rolno-spożywczym, laureat czołowych miejsc w konkursie dziennika „Rzeczpospolita” na najcelniejsze prognozy cen surowców rolnych. Ekspert podzieli się swoją wiedzą podczas debaty pt. „Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych”.

 

Bank Credit Agricole jest strategicznym partnerem wydarzenia. - Udział w Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dla nas wyjątkowa szansa na zaznaczenie swojej roli jako eksperta w sektorze rolno-spożywczym. Jako instytucja zaufania publicznego wspieramy naszych klientów z tego sektora w tym trudnym czasie pandemii nie tylko kompleksową obsługą finansową, ale również celną analizą i prognozami dotyczącymi głównych trendów i perspektyw rozwoju branży - podkreśla Łukasz Walat, dyrektor Biura Rozwoju i Promocji Biznesu z Pionu Klientów Korporacyjnych Credit Agricole.

 

W trakcie Forum ogłoszeni zostaną także laureaci konkursów: Dobry Produkt 2021, Food and Retail Star 2021 oraz Nagroda Rynku Spożywczego.

 

Transmisje debat będzie można śledzić m.in. na portalach: portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl, horecatrends.pl oraz, po wcześniejszej rejestracji, na stronie frsih.pl.

KONTAKT / AUTOR
Przemysław Przybylski
Rzecznik prasowy
Credit Agricole Bank Polska S.A.
71 377 83 55
+48 519 019 041
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.