Forum Rynku Spożywczego i Handlu to największa konferencja poświęcona sektorowi spożywczemu i handlowemu w Polsce. Co roku w debatach biorą udział przedstawiciele kluczowych firm z tego sektora oraz z branży HoReCa: producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, handlowcy, restauratorzy a także decydenci z otoczenia administracyjnego i analitycy. W tym roku impreza odbędzie się stacjonarnie 8 i 9 listopada, w Hotelu Sheraton, w Warszawie.
- Będziemy rozmawiać m.in. o żywności w świecie VUCA, o cyfrowej transformacji branży FMCG, o produktach skrojonych na miarę postcovidowych czasów, a także o nowej przyszłości handlu – zachęca Edyta Kochlewska, redaktor naczelna redaktor naczelna portalu Dlahandlu.pl.
W bogatym, dwudniowym programie imprezy przewidziane są dwa dni paneli, spotkań i dyskusji, 16 sesji tematycznych, a także rozmowy jeden na jeden. W debatach weźmie udział blisko 100 prelegentów. Jednym z nich będzie Jakub Olipra, starszy ekonomista Credit Agricole specjalizujący się w sektorze rolno-spożywczym, laureat czołowych miejsc w konkursie dziennika „Rzeczpospolita” na najcelniejsze prognozy cen surowców rolnych. Ekspert podzieli się swoją wiedzą podczas debaty pt. „Eksportowa swoboda a polskie sukcesy. Pandemia okazją dla przygotowanych”.
Bank Credit Agricole jest strategicznym partnerem wydarzenia. - Udział w Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dla nas wyjątkowa szansa na zaznaczenie swojej roli jako eksperta w sektorze rolno-spożywczym. Jako instytucja zaufania publicznego wspieramy naszych klientów z tego sektora w tym trudnym czasie pandemii nie tylko kompleksową obsługą finansową, ale również celną analizą i prognozami dotyczącymi głównych trendów i perspektyw rozwoju branży - podkreśla Łukasz Walat, dyrektor Biura Rozwoju i Promocji Biznesu z Pionu Klientów Korporacyjnych Credit Agricole.
W trakcie Forum ogłoszeni zostaną także laureaci konkursów: Dobry Produkt 2021, Food and Retail Star 2021 oraz Nagroda Rynku Spożywczego.
Transmisje debat będzie można śledzić m.in. na portalach: portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl, horecatrends.pl oraz, po wcześniejszej rejestracji, na stronie frsih.pl.